Páginas sobre el tema: < [1 2] | Επιθέσεις συναδέλφων μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Autor de la hebra: Nadia-Anastasia Fahmi
|
Το πού οφείλειται αυτή η συμπεριφορά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν είμαι ούτε ψυχίατρος ούτε ψυχολόγος, και ούτε σκοπεύω να γίνω.
Αν ο συνάδελφος έχει πρόβλημα εύρεσης εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον ίδιο, και όχι να εκδη�... See more Το πού οφείλειται αυτή η συμπεριφορά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν είμαι ούτε ψυχίατρος ούτε ψυχολόγος, και ούτε σκοπεύω να γίνω.
Αν ο συνάδελφος έχει πρόβλημα εύρεσης εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον ίδιο, και όχι να εκδηλώνεται με επιθέσεις κατά συνάδελφων που δεν του έχουν φταίξει σε τίποτα πέραν από το ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν κάποιον άλλο συνάδελφο να πάρει μια σωστή απάντηση σε απορία/ερώτησή του.
Όλοι μας έχουμε προβλήματα διαφόρων ειδών, άλλα σοβαρά και άλλα όχι τόσο σοβαρά. Για φαντάσου τι θα γινόταν αν όλοι συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο για να βγάλουμε τα απωθημένα μας. Μια ζούγκλα θα είμασταν!
Ναι, πολλές φορές έχω δεχτεί επιθέσεις, αλλά όχι και έτσι. Άλλο να διαφωνούμε - έστω και με έντονο ύφος - και άλλο να βρίζουμε (κυριολεκτικά) τους άλλους, με ύπουλο τρόπο μέσω άλλων ιστοσελίδων γιατί ξέρουμε ότι αν το κάνουμε εδώ θα μας ρίξουν ένα μεγαλοπρεπέστατο ban.
Και το ωραίο είναι ότι ο εν λόγω συνάδελφος το έκανε επειδή νόμιζε ότι εγώ διαμαρτυρήθηκα στους υπεύθυνους του ProZ για τις απαντήσεις του στα σχόλιά μας, το οποίο δεν αληθεύει. Εγώ, απλά αγνόησα την απάντησή του (όπως είναι η πάγια τακτική μου εδώ και χρόνια).
Καλή συνέχεια σε όλους και εύχομαι μια χαρούμενη Τσικνοπέμπτη!
[Edited at 2011-02-24 10:38 GMT] ▲ Collapse | | |
Dave Bindon wrote:
Είναι προφανές, κατά τη γνώμη μου, ότι αυτή θέλει να πει ότι όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη μετάφραση υποτίθεται ότι είμαστε μορφωμένοι, αξιοπρεπείς και ευγενικοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να καταντησάμε σε προσωπικούς επιθέσεις.
Μάλιστα, είμαστε εργάτες (σε μερικές περιπτώσεις και συνεργάτες). Είμαστε και έμποροι. Η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι επαγγελματική, φιλική, και κυρίως μη-επιθετική.
[Δημοσιεύτηκε πριν δω τη σχετική απάντηση του Λευτέρη]
[Edited at 2011-02-23 18:46 GMT]
Λοιπόν, στα γρήγορα γιατί ο Λευτέρης (του οποίου τις απόψεις σέβομαι και συχνά διαβάζω στο φόρουμ) θα βγάλει συμπέρασμα ότι έχω... πολύ χρόνο για χάσιμο! (Καλά θα ήταν...!!)
Ας μην δραματοποιούμε αυτό που είπα, ποιός μίλησε για δόξες και κοινωνικά λειτουργήματα ;;;
Κι εγώ ελεύθερη επαγγελματίας είμαι, παζαρεύω τις τιμές, μεταφράζω οδηγίες χρήσης κτλ. και κοιτάω το συμφέρον μου, όπως όλοι.
Ειλικρινά πιστεύω, όμως, ότι τα κάμποσα χρόνια που περασα σπουδάζοντας (και σε αυτό αναφερόμουν με τις τέχνες, επιστήμες κτλ.) συνεπάγονται μια στοιχειώδη ευπρεπή συμπεριφορά. Αυτά.
 | | |
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,
λυπήθηκα εξαιρετικά με όλα αυτά που διάβασα. Ίσως παραείμαι ρομαντική και δεν πίστευα ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις θα υπήρχαν και διαδικτυακά. Γενικά δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και ειδικά σε θέματα δουλειάς προσπαθώ να είμαι όσ�... See more Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,
λυπήθηκα εξαιρετικά με όλα αυτά που διάβασα. Ίσως παραείμαι ρομαντική και δεν πίστευα ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις θα υπήρχαν και διαδικτυακά. Γενικά δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και ειδικά σε θέματα δουλειάς προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ευγενική γίνεται.
Εντάξει, και εγώ δεν βρίσκω δουλειά και δεν κερδίζω biddings, αλλά προσπαθώ να βρώ που κάνω εγώ λάθος.
Συμφωνώ με όλους, και θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε έτσι για συνεργάτες και ανθρώπους που ξέρουν κάτι παραπάνω απο εμάς. Όσες φορές χρειάστηκα βοήθεια, η απάντήσεις ήταν άμεσες και πολύ βοηθητικές και διαφωτιστικές.
Θα ήθελα πραγματικά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για όποια βοήθεια μου έχετε δώσει στο παρελθόν ή θα μου δώσετε στο μέλλον.
Αγαπητή Νάντια, φυσικά και δεν θα γίνεις ψυχολόγος, απλά δεν θα πρέπει να δίνεις καθόλου σημασία σε τέτοιου είδους σχόλια. Και πιστεύω ότι οι πελάτες σου, σε ξέρουν ήδη, δεν χρειάζεται να δούν κάποιο κακό σχόλιο για να σε εκτιμήσουν. Αν το κάνουν δικό τους λάθος.
ΔΥΝΑΜΗ, ΗΡΕΜΙΑ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Καλό Τσικνο-παρασκευο-σαββατο-κύριακο ▲ Collapse | | | ypercube Grecia Local time: 06:01 inglés al griego + ... Πιθανή αντίδραση στις "αντιδράσεις" | Feb 25, 2011 |
Μιας και οι περισσότεροι μοιάζει να συμφωνούν με το "μη δίνεις σημασία" στις επιθέσεις, υβρισμούς, αντιδράσεις τέτοιου τύπου γενικά (ή στην ηλιθιότητα θα πρόσθετα), θα ήθελα να σου προτείνω κάτι άλλο.
Δύναμη, ηρεμία, κλπ, μπορεί να βρεις ώστε να συνεχίσεις τη ζωή και το ... See more Μιας και οι περισσότεροι μοιάζει να συμφωνούν με το "μη δίνεις σημασία" στις επιθέσεις, υβρισμούς, αντιδράσεις τέτοιου τύπου γενικά (ή στην ηλιθιότητα θα πρόσθετα), θα ήθελα να σου προτείνω κάτι άλλο.
Δύναμη, ηρεμία, κλπ, μπορεί να βρεις ώστε να συνεχίσεις τη ζωή και το επάγγελμά σου αλλά για να χάσεις χρόνο να γράψεις το μήνυμά αυτό, σημαίνει ότι σε πείραξε και έχασες την ηρεμία σου.
Και επειδή η ηρεμία, η υγεία και η ψυχική γαλήνη είναι ανεκτίμητα, μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο:
Να κάνεις αγωγή στον κύριο ή αυτόν (ή κυρία, ότι είναι) και να ζητήσεις αποζημίωση για εξύβριση, ηθική και επαγγελματική βλάβη, διατάραξη ψυχικής γαλήνης και ότι άλλο νομίζει ο δικηγόρος σου.
Επειδή το έγραψε στο Internet (είτε στο Proz.com, είτε στο Moutsounabook, είτε στο email), δεν σημαίνει ότι δεν σε έβλαψε. Ακόμα και αν είναι σε προσωπικό μήνυμα μέσω email ή facebook.
Οπότε, όπως έλεγε και ο Ζουγανέλης σε ένα σκέτς "Χρωστάς πολλά στον γείτονα και δεν μπορείς να κοιμηθείς? Πες του ότι δεν έχεις να του τα δώσεις και άστον αυτόν να ξενυχτάει..."
Στείλτ' του την αγωγή και ας χάσει αυτός την ηρεμία του...
Παντελής ▲ Collapse | |
|
|
Constantinos Faridis (X) Grecia Local time: 06:01 griego al italiano + ... πλήρης μεροληψία | Apr 22, 2011 |
διάβασα ολα τα σχολια των συναδελφων τα οποια ειναι σιγουρα μεροληπτικα αφου ειχαν στη διαθεση τους μονο την καταγγελια της κας Φαχμι και δεν ησαν μαρτυρες του ολου περιστατικου. Ομοιως επιστρεφω και τον χαρακκτηρισμο σε αυτον που με παοκαλεσε "δηθεν κυριο"... Εκ του ασφαλο�... See more διάβασα ολα τα σχολια των συναδελφων τα οποια ειναι σιγουρα μεροληπτικα αφου ειχαν στη διαθεση τους μονο την καταγγελια της κας Φαχμι και δεν ησαν μαρτυρες του ολου περιστατικου. Ομοιως επιστρεφω και τον χαρακκτηρισμο σε αυτον που με παοκαλεσε "δηθεν κυριο"... Εκ του ασφαλους μεγαλη ανδρεια μπορει να επιδεικνυει ο οιοσδηποτε εφόσον εχει με το μερος του τους θεσπισθεντες κανονες του παροντος σαιτ. Ειλικρινα δεν εχω γνωρισει πιο επιθετική επαγγελαμτικη ομαδα απο αυτην των μεταφραστων. καθημερινα δινω μαχη κατα πυρων που δεχομαι απο παμπολλους "συναδελφους" όχι Ελληνες, αλλα ξενους κυριως...το σαιτ αυτο εχει καταντησει μια αρενα μονομαχων οπου αν πας να βοηθησεις πεφτουν να σε κατασπαραξουν οι αντιζηλοι...παρολα αυτα εχω καταφερει να συγκετρρωσω μεχρι στιγμης 4323 βαθμους σε παμπολους γλωσσικους συνδυασμους. Και δεν επιβαλλω ατονικο συστημα, (οπως ηλιθιωδως μου επιτεθηκε απο αλλο φορουμ μια καλή "συναδελφος" απλως βαριεμα να πληκτρολογω τον τονο.... ▲ Collapse | | |
ypercube wrote:
Δύναμη, ηρεμία, κλπ, μπορεί να βρεις ώστε να συνεχίσεις τη ζωή και το επάγγελμά σου αλλά για να χάσεις χρόνο να γράψεις το μήνυμά αυτό, σημαίνει ότι σε πείραξε και έχασες την ηρεμία σου.
Μπα, Παντελή μου, η ηρεμία μου καλά κρατεί. Απλά, ήθελα να αναφέρω το γεγονός για να ξέρουν οι συνάδελφοι τι γίνεται. Σιγά μην έδινα σημασία σε κακοήθεις και δειλούς ανθρώπους που κάνουν επιθέσεις στα μουλωχτά για να αποφύγουν τις όποιες συνέπειες.
ypercube
Να κάνεις αγωγή στον κύριο ή αυτόν (ή κυρία, ότι είναι) και να ζητήσεις αποζημίωση για εξύβριση, ηθική και επαγγελματική βλάβη, διατάραξη ψυχικής γαλήνης και ότι άλλο νομίζει ο δικηγόρος σου.
Και πάλι, σιγά μη δώσω τόση αξία στον εν λόγω κύριο και να σπαταλήσω το χρόνο μου και τα όμορφα χρηματάκια μου που κερδίζω με πολύ κόπο για να ασχοληθώ με φαιδρότητες!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους (ανεξαιρέτως)! | | | Páginas sobre el tema: < [1 2] | Este foro no tiene moderador específicamente asignado. Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio » Επιθέσεις συναδέλφων μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
| CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |