Off topic: Yardım lütfen
Autor de la hebra: Ali DENİZ
Ali DENİZ
Ali DENİZ
Turquía
Local time: 21:38
Nuevo usuario
inglés al turco
Jan 27

Merhaba

Milattan önce yazılmış, Çin kökenli bir kitabı okurken fark ettim ki, kitabın Almanca ve İngilizcesi mevcut fakat Türkçesi henüz çeviri yapılmamış. Kitap çok eski zamanlarda (M.Ö 2852 - 2738) yazıldığından dolayı anlaması zor veya çevirmesi zor olmuş olabilir. Bir İngiliz psikiyatr tarafından, Almancadan sonra İngilizceye çevrilmiştir. Çeviri konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim. Hatalı bir cümle kurarsam şimdiden affedin lütfen. Sade
... See more
Merhaba

Milattan önce yazılmış, Çin kökenli bir kitabı okurken fark ettim ki, kitabın Almanca ve İngilizcesi mevcut fakat Türkçesi henüz çeviri yapılmamış. Kitap çok eski zamanlarda (M.Ö 2852 - 2738) yazıldığından dolayı anlaması zor veya çevirmesi zor olmuş olabilir. Bir İngiliz psikiyatr tarafından, Almancadan sonra İngilizceye çevrilmiştir. Çeviri konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim. Hatalı bir cümle kurarsam şimdiden affedin lütfen. Sadece meraklı bir okur ve araştırmayı seven bir birey olarak öğrenmek istiyorum. Merak ettiğim konu ise, bu kitabı Almancadan yada İngilizceden Türkçeye çeviremez miyiz? Bahse konu kitabı ben kendim Türkçe diline çevirmek istesem hangi adımları izlemeliyim. Bir kurumdan yada kişiden izin almam gerekiyor mu? Başta da söylediğim gibi konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim, belki sorduğum sorular çok yersiz olmuş olabilir. Ama bu kitabı Türkçeye çevirip Türk okurlar ile buluşturma isteği, bende menevi bir haz duygusu yaratıyor. Bu konuda bana bilgi verip yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum. İlginize şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Collapse

Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member for the following reason: Thank you Christel, the thread has been moved to the Turkish forum
Ali DENİZ
Ali DENİZ
Turquía
Local time: 21:38
Nuevo usuario
inglés al turco
PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA
Yardım lütfen Feb 5

Merhaba

Milattan önce yazılmış, Çin kökenli bir kitap işleminde farklılaşma ki, Kitabı Almanca ve İngilizcesi mevcut ama Türkçesi henüz çevirisi yapılmamış. Kitap çok eski zamanlarda (M.Ö 2852 - 2738) yazıldığından dolayı anlaması zor veya çevirmesi zor olmuş olabilir. Bir İngiliz psikiyatr tarafından, Almancadan sonra İngilizceye çevrilmiştir. Çeviri konusunda hiçbir etkiye sahip değilim. Hatalı bir cümleyi kurarsam kişileri affedin lütfen. S
... See more
Merhaba

Milattan önce yazılmış, Çin kökenli bir kitap işleminde farklılaşma ki, Kitabı Almanca ve İngilizcesi mevcut ama Türkçesi henüz çevirisi yapılmamış. Kitap çok eski zamanlarda (M.Ö 2852 - 2738) yazıldığından dolayı anlaması zor veya çevirmesi zor olmuş olabilir. Bir İngiliz psikiyatr tarafından, Almancadan sonra İngilizceye çevrilmiştir. Çeviri konusunda hiçbir etkiye sahip değilim. Hatalı bir cümleyi kurarsam kişileri affedin lütfen. Sadece meraklı bir okur ve araştırmayı yedi bir kişi olarak öğrenmek istiyorum. Merak edilen konu ise, bu kitabı Almancadan yada İngilizceden Türkçeye çeviremez miyiz? Bahse konu kitabı ben kendim Türkçe dile çevirmek istiyorum hangi adımları izliyorum. Bir kurumdan yada mevcut izin almam gerekiyor mu? Başta söylediğim gibi konu hakkında hiç bir iklime sahip değilim, belki de sorduğum sorular çok yersiz olmuş olabilir. Ama bu kitabı Türkçeye çevirip Türk okurlar ile buluşturma isteği, bende manevi bir haz olayları yaşanıyor. Bu konuda bana bilgi vererek yardımcı olmayı çok müteşekkir olun. İlginize teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Yardım lütfen

Translation news in Turquía

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »