Iniciativa globale "Open Source Medical Supplies" dhe profesionistët e gjuhës
Autor de la hebra: Roland Lelaj

Roland Lelaj
Canadá
Local time: 09:56
Miembro 2008
inglés al albanés
+ ...
Apr 11, 2020

Pershendetje,

Open Source Medical Supplies (Pajisjet mjekësore Open Source, https://opensourcemedicalsupplies.org) lindi si iniciativë globale menjëherë pas gjendjes tepër të rëndë të krijuar me përhapjen e shpejtë të sëmundjes COVID-19 në mbarë botën. Spitalet, klinikat, qendrat shëndetësore në çdo vend përjetuan me panik mungesën e pazakontë të pajisjeve mjek
... See more
Pershendetje,

Open Source Medical Supplies (Pajisjet mjekësore Open Source, https://opensourcemedicalsupplies.org) lindi si iniciativë globale menjëherë pas gjendjes tepër të rëndë të krijuar me përhapjen e shpejtë të sëmundjes COVID-19 në mbarë botën. Spitalet, klinikat, qendrat shëndetësore në çdo vend përjetuan me panik mungesën e pazakontë të pajisjeve mjekësore dhe ato personale mbrojtëse duke filluar që nga maskat e thjeshta kirurgjikale e dorezat deri tek aspiratorët dhe ventilatorët. Kufijtë u bllokuan, eksportet u ndalën, ngarkesa të shumta u konfiskuan dhe secili vend sado i kulturuar tregoi në një farë mënyre egoizmin e tij.

Aty këtu pati elemente solidarizimi, por jo në shkallën e duhur. Në këtë boshllëk të krijuar, mjekë, inxhinjerë, infermiere, dizenjatorë, fabrikues, avokatë po përpiqen të koordinojnë forcat në proketimin, prodhimin, shpërndarjen, patentimin në mënyrë të hapur e pa përfitim të shume pajisjeve mjekësore të nevojshme. Në këtë edhe iniciativë përkthyesit, editorët, revizorët, interpretuesit janë të domosdoshëm për përkthimin dhe komunikimin e dokumentave të ndryshme në sa më shumë gjuhë të botës: rregullore, manuale, artikuj shkencorë, patenta, të reja nga lufta kundër virusit etj.

Nëse dëshiron t'i bashkangjitesh kësaj iniciative si profesionist i gjuhëve, mund të regjistrohesh në linkun e mëposhtëm:
https://forms.gle/6ibm8c1tG1iRZ6ec7?fbclid=IwAR3soBrh8r04DcAcfek5YooxVZ89jGnacjW4SRauLUMWQ-U-h8URwK7VB3U

Faleminderit
Collapse


 


Este foro no tiene moderador específicamente asignado.
Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio »


Iniciativa globale "Open Source Medical Supplies" dhe profesionistët e gjuhës

Advanced search


SDL Trados Studio 2021 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

SDL Trados Studio 2021 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2021 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
SDL MultiTerm 2021
One central location to store and manage multilingual terminology.

By providing access to all those involved in applying terminology (such as engineers, marketers, translators, and terminologists), our terminology management solution ensures consistent and high-quality content from source through to translation.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Búsqueda de términos
  • Trabajos
  • Foros
  • Multiple search