Perkthimi shqip i termit Queer
Autor de la hebra: Lira 75 (X)

Lira 75 (X)
Local time: 16:43
inglés al albanés
+ ...
Nov 1, 2013

Si mund ta perkthejme ne shqip kete term?

Jam duke punuar per tezen perfundimtare dhe argumenti eshte mbi perkthimin e Queer Theory ne kultura te ndryshme nga origjinali, kushdo qofte ai. Ne shumicen e materialeve qe jam duke lexuar ve re qe ky term nuk ka akoma perkthim dhe sjell si rrjedhoje perdorimin gjithmone te termit origjinal edhe pse teksti eshte ne italisht apo polonisht apo finlandisht. Ky fakt me beri te pyesja veten nese mund te arrihet te perkthehet ky term ne shqip?
... See more
Si mund ta perkthejme ne shqip kete term?

Jam duke punuar per tezen perfundimtare dhe argumenti eshte mbi perkthimin e Queer Theory ne kultura te ndryshme nga origjinali, kushdo qofte ai. Ne shumicen e materialeve qe jam duke lexuar ve re qe ky term nuk ka akoma perkthim dhe sjell si rrjedhoje perdorimin gjithmone te termit origjinal edhe pse teksti eshte ne italisht apo polonisht apo finlandisht. Ky fakt me beri te pyesja veten nese mund te arrihet te perkthehet ky term ne shqip? A egziston ne shqip nje fjale e cila sapo e degjon te jep te kuptosh se permbledh ne vetvete jo vetem diçka te çuditeshme e jashte te zakonshmes por edhe perkatesine ne nje identitet seksual?

Me dy fjale: Si mund ti them dikujt qe nuk ka njohuri nga artikujt akademike se jam duke pergatitur tezen mbi "Translating Queer theory"?
Collapse


 

Parid Plaku  Identity Verified
Local time: 16:43
Miembro 2013
inglés al albanés
+ ...
Perkthimi shqip i termit Queer Nov 21, 2013

Mendoj se kuptimi paresor do te ishte devijim, shmangie te qenit normal ose nga te qenit ate cfare pret shoqeria te jete dikush dhe kuptimi dytesor do te ishte ai fyes ose ofendues, qe zakonisht perdoret nga heteroseksualet per homoseksualet.
Per sa i perket titullit te tezes tende do te te jepja kete sugjerim: "Perkthimi i Teorise se Devijimit (devijimit seksual nese eshte ne kete kontekst).


 

Gentiana Kasemi  Identity Verified
Albania
Local time: 16:43
albanés al italiano
+ ...
Tematikat e lidhura me drejtimin seksual apo identitetin gjinor Feb 6, 2017

Shpresoj që ndërkohë ta kesh gjetur përgjigjen e nevojitur.

Gjithsesi, mund të thuhet, për shembull, që ke shkruar një tezë/punim mbi përkthimin e, në veçanti, mbi konceptimet e reja në fushën e përkthimit si pasojë e studimeve të kryera në fushën e quajtur "Queer" e që merret me tematikat lidhur me drejtimin seksual apo identitetin gjinor ....Pak a shumë, pastaj ti pë
... See more
Shpresoj që ndërkohë ta kesh gjetur përgjigjen e nevojitur.

Gjithsesi, mund të thuhet, për shembull, që ke shkruar një tezë/punim mbi përkthimin e, në veçanti, mbi konceptimet e reja në fushën e përkthimit si pasojë e studimeve të kryera në fushën e quajtur "Queer" e që merret me tematikat lidhur me drejtimin seksual apo identitetin gjinor ....Pak a shumë, pastaj ti përshtate sipas detajeve të temës sate. Pastaj nëse të duhet të shprehesh shkurt e të japësh një titull të shkurtër, nuk duhet ta përkthesh. Me sa kam parë unë, nuk e përkthejnë.[Edited at 2017-02-06 11:29 GMT]
Collapse


 

Dr Luka
Albania
Local time: 16:43
inglés al albanés
Pershtatje me sakte May 15, 2019

kuptimi më i saktë është u çuditshëm.

 

Dr Luka
Albania
Local time: 16:43
inglés al albanés
si perkthehet ne shqip Heel Spurs? Nov 29, 2019

Po mundohem te gjej nje perkthim te sakte per Heel Spurs por nuk po e gjej dot. Kush mund te me ndihmoje se si perkthehet ne shqip kjo?

 

Dr Luka
Albania
Local time: 16:43
inglés al albanés
ndonjë ndihme? Dec 3, 2019

kemi ndonje ndihmë këtu?

 


Este foro no tiene moderador específicamente asignado.
Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio »


Perkthimi shqip i termit Queer

Advanced search


SDL MultiTerm 2021
One central location to store and manage multilingual terminology.

By providing access to all those involved in applying terminology (such as engineers, marketers, translators, and terminologists), our terminology management solution ensures consistent and high-quality content from source through to translation.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Búsqueda de términos
  • Trabajos
  • Foros
  • Multiple search