Interneti në Shqipëri
Autor de la hebra: Juliana Cullafiq

Juliana Cullafiq
Albania
Local time: 15:22
Miembro
inglés al albanés
+ ...
Apr 2, 2010

Të dashur kolegë,

Kam ndër mend që këtë vit ta zgjas pak më tepër qëndrimin në Shqipëri kur të shkoj me pushime. Do të dëshiroja të dija se si janë shërbimet e internetit në Shqipëri, cili ofrues është më i volitshëm, sa është shpejtësia, etj. Çdo sugjerim apo këshillë është e mirëpritur.

Ju falenderoj paraprakisht për ndihmën.

Përshëndetje,
Juliana


 

Αlban SHPΑTΑ  Identity Verified
Estados Unidos
Miembro 2008
inglés al albanés
+ ...
ABCom Apr 2, 2010

Juliana, unë jam me ABCom-in dhe kam qenë i kënaqur gjithmonë, sepse instalimin e kryejnë shpejt dhe suportin teknik e kanë të shkëlqyer dhe të shpejtë. Edhe defektet e përgjithshme i kanë shumë të rralla dhe i rregullojnë shumë shpejt. http://www.abcom-al.com.

Nga ana tjetër, të paralajmëroj të mos shkosh te Abissneti. Të gjitha shërbimet i kanë me cilësi shumë të dobët d
... See more
Juliana, unë jam me ABCom-in dhe kam qenë i kënaqur gjithmonë, sepse instalimin e kryejnë shpejt dhe suportin teknik e kanë të shkëlqyer dhe të shpejtë. Edhe defektet e përgjithshme i kanë shumë të rralla dhe i rregullojnë shumë shpejt. http://www.abcom-al.com.

Nga ana tjetër, të paralajmëroj të mos shkosh te Abissneti. Të gjitha shërbimet i kanë me cilësi shumë të dobët dhe arsyeja është shumë e thjeshtë: punonjësit e Abissnetit, si të gjitha kompanitë e 2K Group, rrinë nga 6-12 muaj pa marrë rroga. Si rrjedhojë, një defekt të vogël të kesh nuk e vret mendjen njeri të vijë të ta rregullojë. Nuk e kanë problem të vonohen edhe 1 muaj për ta rregulluar. Njerëzit që e kanë marrë si shërbim i bien kokës me grushta.
Collapse


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 07:22
Miembro 2001
inglés al albanés
+ ...
LOCALIZADOR DEL SITIO
Përvoja ime Apr 2, 2010

E dashur Juli,
Unë po të tregoj për përvojën time si vizitore në Shqipëri. Jam a sigurt që mendimi i atyre që banojnë në Shqipëri tani do të jetë edhe më i vlefshëm.

Si fillim përdora internetin nga shtëpia (me sa mbaj mend ishte nëpërmjet telefonit) dhe ishte pak e ngadaltë. Kur më duhej të dërgoja ose të merrja materiale të gjata, e merrja laptopin dhe shkoja në internet-kafe (ku të lejojnë të përdorësh laptopin tënd).

Kjo për m
... See more
E dashur Juli,
Unë po të tregoj për përvojën time si vizitore në Shqipëri. Jam a sigurt që mendimi i atyre që banojnë në Shqipëri tani do të jetë edhe më i vlefshëm.

Si fillim përdora internetin nga shtëpia (me sa mbaj mend ishte nëpërmjet telefonit) dhe ishte pak e ngadaltë. Kur më duhej të dërgoja ose të merrja materiale të gjata, e merrja laptopin dhe shkoja në internet-kafe (ku të lejojnë të përdorësh laptopin tënd).

Kjo për mua funksionoi mirë, pasi bëja dhe një shëtitje me atë rast

Gjithë të mirat dhe ia kalofsh mirë,
Monika[Edited at 2010-04-02 13:59 GMT]
Collapse


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 07:22
Miembro 2001
inglés al albanés
+ ...
LOCALIZADOR DEL SITIO
Ha ha ha Apr 2, 2010

Αlban SHPΑTΑ wrote:

... Njerëzit që e kanë marrë si shërbim i bien kokës me grushta. 

Juliana Cullafiq
Albania
Local time: 15:22
Miembro
inglés al albanés
+ ...
PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA
Po e heq nga lista që tani... Apr 2, 2010

Alban, mirë që më the për Abissinet-in që të mos e llogaris fare si alternativë.

ABCom-i do të jetë i pari në listën time. Shpresoj të funksionojë me të njëjtën mënyrë edhe në Elbasan, ku do të qëndroj.

Punë të mbarë,
Juliana


 

Juliana Cullafiq
Albania
Local time: 15:22
Miembro
inglés al albanés
+ ...
PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA
Ide mjaft e mirë... Apr 2, 2010

[quote]Monika Coulson wrote:

Si fillim përdora internetin nga shtëpia (me sa mbaj mend ishte nëpërmjet telefonit) dhe ishte pak e ngadaltë. Kur më duhej të dërgoja ose të merrja materiale të gjata, e merrja laptopin dhe shkoja në internet-kafe (ku të lejojnë të përdorësh laptopin tënd).


/quote]

Monika rrofsh për idenë. Të paktën nuk do kem ankthin se mos ikin dritat apo mos shkëputet interneti dhe do të mbetem pa dërguar punët.

Gjithë të mirat,
Juliana


 

Gentiana Kasemi  Identity Verified
Albania
Local time: 15:22
albanés al italiano
+ ...
E dashur Juliana Apr 3, 2010

Sapo jam kthyer nga Shqipëria.

Këtë herë, gjeta një zgjidhje të re për problemin e Internetit në Shqipëri. Shumë lokale (në Tiranë të paktën) kanë aktivizuar lidhjen wireless, kështu që me laptopin tim mikroskopik mund të përfitoja pa problem ndërkohë që pija kafenë a ndonjë gjë tjetër. Internet points në Shqipëri për fat të keq janë kryesisht qendra ku pihet duhan, shumë fare!!!
... See more
Sapo jam kthyer nga Shqipëria.

Këtë herë, gjeta një zgjidhje të re për problemin e Internetit në Shqipëri. Shumë lokale (në Tiranë të paktën) kanë aktivizuar lidhjen wireless, kështu që me laptopin tim mikroskopik mund të përfitoja pa problem ndërkohë që pija kafenë a ndonjë gjë tjetër. Internet points në Shqipëri për fat të keq janë kryesisht qendra ku pihet duhan, shumë fare!!!
Di që prej pak kohësh në çdo qytet të Shqipërisë mund të aktivizohet një lidhje e shpejtë ADSL, por të këshilloj të interesohesh sa më parë sepse kam idenë që kohët e pritjes janë paksa të gjata.

[Edited at 2010-04-03 13:21 GMT]
Collapse


 

Juliana Cullafiq
Albania
Local time: 15:22
Miembro
inglés al albanés
+ ...
PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA
E dashur Genta, Apr 6, 2010

Në Tiranë janë gjithmonë më të mëdha mundësitë për të gjetur zgjidhje për internetin. Shpresoj që t'i kem këto mundësi edhe në Elbasan.
Sigurisht që do të lidh ADSL në shtëpi se nuk bëhet ndryshe. Ne që e kemi internetin të domosdoshëm më mirë rrimë pa ujë se pa të.

Gjithë të mirat,
Juliana


 

Daniela Zhusti
Albania
Local time: 15:22
Miembro 2009
inglés al albanés
+ ...
Unë kam 3 vjet e gjysmë me Abissnet dhe jam tepër e kënaqur lavdi Zotiit! May 26, 2010

E dashur Juliana,

E shoh që mbase është disi vonë përgjigja ime, pasi ke krijuar pak a shumë disa ide lidhur me internetin ADSL në Shqipëri.

E vërteta është se Abissnet-it fillimisht i doli një nam jo shumë i mirë, kryesisht për mungesën e korrektësisë në shërbimet e mirëmbajtjes. Personalisht jam abonente e Abissnet që prej fillimit të vitit 2007 dhe jam tepër e kënaqur. Difektet shumë të rralla. Vetëm një herë më ka zgjatur 10 ditë para
... See more
E dashur Juliana,

E shoh që mbase është disi vonë përgjigja ime, pasi ke krijuar pak a shumë disa ide lidhur me internetin ADSL në Shqipëri.

E vërteta është se Abissnet-it fillimisht i doli një nam jo shumë i mirë, kryesisht për mungesën e korrektësisë në shërbimet e mirëmbajtjes. Personalisht jam abonente e Abissnet që prej fillimit të vitit 2007 dhe jam tepër e kënaqur. Difektet shumë të rralla. Vetëm një herë më ka zgjatur 10 ditë para 2 vjetësh, gjë që ma zbritën menjëherë nga fatura mujore. Më pas mund të ketë qëlluar rrallë herë ndonjë shkëputje që ka zgjatur vetëm pak minuta. Ndoshta është me zona, nuk di të them, po unë jam vërtet shumë e kënaqur.

Për momentin çmimet më të mira në treg për shpejtësinë e ofruar janë ato të Abissnet-it. Shpejtësitë janë rritur shumë dhe gjithashtu edhe linjat janë përforcuar. Duket sikur po i bëj reklamë, po e vërteta është që përvoja ime ka qenë e tillë. Njoh edhe të tjerë që kanë kaluar nga Abcom në Abissnet, kryesisht për shkak të shpejtësisë më të madhe të Abissnet-it dhe çmimeve të tij më të mira. Aktualisht me Abissnet një shpejtësi prej 2 Mega (vërtet është "shared" po është reale, unë shkarkoj me 2 Mb/s) kushton vetëm 20 EUR, ndërkohë që personat që njoh unë me Abcom kishin një shpejtësi prej 512 Mb dhe paguanin diku tek 25-30 mijë lekë/muaj.

Gjithsesi, në Elbasan nuk di të them se si janë kushtet e internetit, megjithatë shiko atë që të të leverdisë ty më mirë. Tani kanë dalë edhe shumë ofrues të internetit ADSL, edhe pse me te kërkuarit në treg vazhdojnë të jenë Abissnet dhe Abcom. Edhe Albtelekomi është mirë, po sërish çmimet i ka edhe ky paksa të larta për momentin.

Gjithë të mirat,
Daniela
Collapse


 

Juliana Cullafiq
Albania
Local time: 15:22
Miembro
inglés al albanés
+ ...
PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA
Nuk është aspak përgjigje e vonuar... May 26, 2010

E dashur Daniela,

Përgjigjja jote nuk është aspak e vonuar sepse unë nuk kam shkuar ende në Shqipëri (me gjithë dëshirën e madhe).
Përkundrazi të falenderoj që more mundimin të shkruash për këtë çështje.
Kur të shkoj do t'i shoh të gjitha mundësitë, por të paktën tani kam një ide si rreth shpejtësisë dhe shërbimit të klientëve, ashtu dhe rreth çmimeve.
Sidoqoftë shpres
... See more
E dashur Daniela,

Përgjigjja jote nuk është aspak e vonuar sepse unë nuk kam shkuar ende në Shqipëri (me gjithë dëshirën e madhe).
Përkundrazi të falenderoj që more mundimin të shkruash për këtë çështje.
Kur të shkoj do t'i shoh të gjitha mundësitë, por të paktën tani kam një ide si rreth shpejtësisë dhe shërbimit të klientëve, ashtu dhe rreth çmimeve.
Sidoqoftë shpresoj të kem edhe në Elbasan, të njëjtat mundësi zgjedhjeje që keni dhe ju në Tiranë.

Kalofsh një mbrëmje të këndshme,
Juliana
Collapse


 


Este foro no tiene moderador específicamente asignado.
Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio »


Interneti në Shqipëri

Advanced search


SDL Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within SDL Trados Studio

SDL Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Búsqueda de términos
  • Trabajos
  • Foros
  • Multiple search