Si shkruhen numrat mbi 1000 në shqip
Autor de la hebra: Arben Seva

Arben Seva  Identity Verified
Reino Unido
Local time: 15:45
Miembro 2003
inglés al albanés
+ ...
Nov 4, 2003

1000
1.000
1 000
1,000
1.000.000


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 08:45
Miembro 2001
inglés al albanés
+ ...
LOCALIZADOR DEL SITIO
Me pikë Nov 4, 2003

Arben,
Në shqip numrat një mijë e lart duhet të shkruhen me pikë.
P.sh. 5.600 (Lekë) ose 1.000.000 (njerëz) etj.

Arben Seva wrote:


1.000
1.000.000[Edited at 2003-11-04 16:38]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 08:45
Miembro 2001
inglés al albanés
+ ...
LOCALIZADOR DEL SITIO
Ndërsa numrat që përmbajnë një thyesë dhjetore... Nov 4, 2003

shkruhen kështu:

15,5; 0,06; 10,53 etj.


 
Kam haruar njehurit e numrave me radhe Oct 29, 2010

pas milionit vje me radhe bilioni apo jo !tek ne ne tetove (maqedoni) thuhet nji fjalmiljard biljard nga vijn keto emra? Mendoj se eshte njejti numer si milion dhe bilion por perdoret me shum tek te njehurit e parave

200.000.000.000 kjo do te ishte 200 bilion ne angisht mendoj se njilloj ne shqip apo jo !
me korigjoni nese jam gabim.
e cka vjen me radhe bilion trilion kutilion apo jo?
nuk jam i sigurt.
Flm
Refet.


 

Roland Lelaj
Canadá
Local time: 10:45
Miembro 2008
inglés al albanés
+ ...
Milion vs. miliard Nov 1, 2010

Tung Refet,

Në Europë, përfshirë Shqipërinë (vendet e shkallës së gjatë), përdoret gjerësisht termi "miliard" që ka vlerë 1.000.000.000 ndërsa në USA dhe vendet e tjera anglishtfolëse (vendet e shkallës së shkurtër) përdoret termi "bilion" që ka të njejtën vlerë.
Më tej vazhdojnë trilion, kuadrilion, kuintilion, sekstilion etj.

Shifra që ju sillni, 200.000.000.000 në shqip do të ishte dyqint miliardë.

Historia e këtyre d
... See more
Tung Refet,

Në Europë, përfshirë Shqipërinë (vendet e shkallës së gjatë), përdoret gjerësisht termi "miliard" që ka vlerë 1.000.000.000 ndërsa në USA dhe vendet e tjera anglishtfolëse (vendet e shkallës së shkurtër) përdoret termi "bilion" që ka të njejtën vlerë.
Më tej vazhdojnë trilion, kuadrilion, kuintilion, sekstilion etj.

Shifra që ju sillni, 200.000.000.000 në shqip do të ishte dyqint miliardë.

Historia e këtyre dy termave dhe vlerës së tyre ka një histori të gjatë e të komplikuar.
Për më tepër mund të lexoni faqen në Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales

Punë të mbarë!
Collapse


 


Este foro no tiene moderador específicamente asignado.
Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio »


Si shkruhen numrat mbi 1000 në shqip

Advanced search


SDL Trados Studio 2021 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

SDL Trados Studio 2021 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2021 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Búsqueda de términos
  • Trabajos
  • Foros
  • Multiple search