| Usuario | Autor de la hebra: Natasa Grubor plaćanje čekom | Natasa Grubor Bosnia y Herzegovina Local time: 14:05
 Partial member inglés al serbio + ... |
Do sada nikad nisam primila ček od agencije, pa me zanima kako to ide. Da li neko zna kako to ide ovdje u Bosni?
Ponudili su mi da izaberem između 3 opcije:
Please choose among the 3 options:
- Bank check
- PayPal, 2% fee
- Wire transfer, $40 fee
Paypal i wire otpadaju iz očiglednih razloga, pa me zanima kako to ide sa čekom. Oni ne rade sa moneybookersom. Molim pomoć.
Nataša | | | | Amra Đapo (damra) Bosnia y Herzegovina Local time: 14:05
 Miembro 2007 inglés al serbocroata + ... | | plaćanje čekom | Sep 20, 2006 |
Ja već nekoliko godina primam čekove od 2 klijenta iz Amerike.
Najpovoljnija banka je Tuzlanska, jer unovčavanje traje 21 dan i naplaćuju samo 2-3 %, dok u drugim bankama mora se platiti 20 KM plus provizija i traje oko 60 dana.
Pokušaj obići lokalne banke pa se raspitaj koja ima najbolje uslove. | | | | Nenija Hasanic Bosnia y Herzegovina Local time: 14:05 inglés al bosnio + ... |
Ja redovito primam čekove. Za iznose do 150 $ idem u Zagrebačku banku koja odmah vrši isplatu uz proviziju od svega 1%. Čekove na mnogo veće iznose naplačujem u Gospodarskoj banci uz proviziju od 3%. U oba slučaja isplata je odmah, bez čekanja, mada moram naglasiti da sam redovan klijent obje banke. | | | | Natasa Grubor Bosnia y Herzegovina Local time: 14:05
 Partial member inglés al serbio + ... PERSONA QUE INICIÓ LA HEBRA | | Hvala na pomoći | Sep 21, 2006 |
Iako nisam klijent Gospodarske, pokušaću tamo.
Pozdrav | | | | Este foro no tiene moderador específicamente asignado. Para denunciar violaciones a las reglas del sitio u obtener ayuda, póngase en contacto con el personal del sitio » | | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | |
| plaćanje čekom | memoQ translator pro 5.0 | Save 20% with memoQ today!
memoQ translator pro is the premium product for professionals. It is Kilgray's best-selling tool among freelance translators: you get all the functionality available in memoQ in your local environment plus the ability to work on remote servers.
More info » |
| | Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
More info » |
| |